Stella Artois

Історія легендарного пива Stella Artois почалася у прославленій пивними традиціями середньовічній Бельгії, коли в 1366 році у місті Льовені з'явилися перші згадки про пивоварню «Den Horen».

Stella Artois –  це втілення багатовікових досягнень бельгійської пивної культури і високої майстерності пивоваріння. Stella Artois відрізняється від інших сортів типу «лагер» унікальною рецептурою, а також особливим ритуалом наливу та подачі пива.

Stella Artois –  це легке пиво класу супер-преміум, яке продається у більш ніж 80 країнах світу. Це пиво для любителів вишуканого і витонченого смаку, поціновувачів історії та багатовікових традицій пивної культури.

Так, з 1997 р. в Брюсселі Stella Artois проводить Міжнародний конкурс барменів. Україну щорічно представляє переможець Національного конкурсу барменів Stella Artois, який проходить вже десять років (з 2000 року). У 2005 році на Міжнародному конкурсі барменів Україна посіла 4 місце, а в 2006 і 2007 роках - почесне 2 місце.

У рамках міжнародної програми співробітництва з кіноіндустрією Stella Artois є Офіційним партнером Каннського кінофестивалю з 2002 року. За вагомий внесок у розвиток українського кінематографа Міністерство культури і мистецтв України присудило почесну нагороду директорові компанії «САН ІнБев Україна» Людмилі Наконечній.

9 правил наливу пива Stella Artois

1. Келих повинен бути чистим, мокрим та холодним. Теплий келих «забирає» у пива мінімум 2 градуси.

2. Кран відкривається одним рухом. Перша крапля містить багато піни, тому вона не повинна потрапити до келиху.

3. Щоб отримати хорошу піну, келих потрібно тримати строго під кутом 45 градусів.

4. Для утворення пишної пінної шапки пива необхідно вирівняти і плавно опустити келих.

5. Кран закривається одним швидким рухом. Остання крапля містить багато піни, тому вона не повинна потрапити до келиху.

6. Надлишок піни зрізається спеціальним ножем. При зрізанні створюється плівка поверхневого натягу, яка перешкоджає виходу газу з пива.

7. Правильна висота пінної шапки приблизно дорівнює двом пальцям і становить близько 3 см.

8. Бармен повинен обполоснути дно і краї келиха, щоб його було зручно тримати.

9. При подачі пива на ніжку келиха надівається спеціальний каплеуловлювач, і келих з пивом ставиться на чисту підставку. При цьому логотип повинен бути звернений до споживача.

www.stellaartois.com